Home    Formål    Bestyrelsen    Pressen    Aktiviteter    Medlemskab    Vedtægter    Sponsorer 

 

Menu

Serbiens Ambassade
Fakta om Serbien

Integration

Praktiske råd

Serbiens Hovedstad

Nyheder fra Serbien

Billeder fra Serbien

Serbia Travel

Arkivet

Links

Guestbook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISKE RÅD OM REJSER I SERBIEN

 

Nedenfor følger praktiske råd om rejser til Serbien. 
Husk at det gule sygesikringsbevis ikke gælder i Serbien .
 

 

Den officielle valuta for Serbien er dinaren. Der er gode muligheder for at veksle udenlandsk valuta (f.eks. USD og EUR) til dinarer. Benyt kun banker eller officielt udseende vekselstande. Kreditkort er udbredt både i Serbien. Udenlandske banker er repræsen­teret i Beograd og i større byer, og pengeoverførsel er mulig bl.a. via Western Union.


Transport
Man skal være i besiddelse af bilens originale registreringspapirer og inter­nationalt grønt forsikringsbevis. Indenfor tre måneder kan man anvende nationalt kørekort, men efter tre måneder skal man være i besiddelse af internationalt kørekort. Vær opmærksom på, at det skal fremgå af forsikringskortet, at det dækker kørsel i Serbien (SRB). Der har været eksempler på, at der opkræves et gebyr, hvis man har et grønt kort med de gamle betegnelser for Serbien og Montenegro (SCG) eller Jugo­sla­vien (YU). Hvis man ikke har gyldigt grønt kort vil forsikring gyldig for én måned skulle købes ved grænsen (aktuelle priser på amss.org.yu). Ved tvivl bør man konsultere sit forsikringsselskab forud for rejsen.

 

 Alle motorvejsstrækninger i Serbien er betalingsveje, hvor der kan betales kontant både i dinarer og i euro, og visse steder også med kreditkort. Det anbefales derfor at medbringe euro i mønter og små sedler. Oplysninger om Serbiens vejnet kan findes på hjemmesiden for Roads of Serbia. Aktuelle priser, også for benzin og diesel, samt sidste nyt om trafikken findes på hjemmesiden for Automotive Association of Serbia.


Vejene er - specielt på landet - ofte i dårlig stand. Kør forsigtigt og efter forholdene. Vejene udenfor byerne er ikke oplyste efter mørkets frembrud. Der er ofte fartkontrol. Rejsende opfordres til at overholde fartgræn­serne.

Promillegrænsen er 0,5.

 

Rejsende via Kosovo skal være opmærksomme på, at der kan være problemer ved indrejse til Serbien, hvis man er kommet ind i Kosovo ad anden vej end via Serbien. De Serbiske myndigheder anerkender ikke Kosovos uafhængighed. Seneste indrejsestempel i ens pas skal derfor være fra en af Serbien anerkendt international grænse. Ellers vil man blive afvist. Rejse ind og ud af Kosovo via Serbien skulle være uproblematisk. Hvis man har et stempel fra "Republic of Kosovo", vil de serbiske grænsemyndigheder formodent­ligt annullere dette, ved at stemple oven på.

Vær generelt opmærksom på risikoen for tyveri. Biltyveri af især luksusprægede biler forekommer. Efterlad aldrig personlige papirer eller bagage i en parkeret bil.

 

 

KONTAKT

Den Kongelige Danske Ambassade
Neznanog Junaka 9A,
11040 Beograd

Åbningstider:
Administration: 9-16
Tlf. +381 11 3679 500

Visumafdeling:
man, tirs, tors, fre: 10-12 eller dagligt pr. tlf: 9-10 & 14-16
tlf.nr.: +381 11 3679 501
 
E - mail: info@fjerdap.dk • +45 21660892 • Grønnegade 10 • 4700 Næstved • Danmark