Serbisk    Formål    Bestyrelsen    Pressen    Aktiviteter    Historie    Medlem    Vedtægter    Sponsorer 

         Menu

Serbiens Ambassade
Fakta om Serbien

Integration

Praktiske råd

Serbiens Hovedstad

Nyheder fra Serbien

Billeder fra Serbien

Serbia Travel

KOSOVO

Arkivet

Links

 

 

 

Det sidste slag på Solsortesletten

 

”Kosovo skal tilhøre kosovo-albanerne.” Det hører man tit i debatten, og med mediernes dækning af konflikten i den serbiske provins kunne man fristes til at omfavne udsagnet. Men var mediedækningen af for eksempel NATO’s indgriben en fair dækning?
Der er ingen tvivl om, at serberne har handlet groft, men der bør heller ikke være nogen tvivl om, at kosovo-albanerne har gjort det samme. Vi har set en systematisk KOSOVO-albansk overtagelse af den serbiske provins. Kirker er blevet ødelagt, kristne serbere er blevet fordrevet og så videre. Derfor er  vi uenig i udsagnet: Kosovo skal tilhøre kosovo-albanerne.

En af de største diskussioner i disse år handler om, at vi er vidne til intet mindre end et åndeligt og kulturelt erobringstogt fra Kosovo-albanernes side.

Det er unægtelig en diskussion, som er blevet fremstillet ensidigt og populistisk til fordel for albanerne, som i høj grad ”vandt” Kosovo på grund af deres overlegne antal.
Jeg har en bøn til den danske regering, til EU og til USA. For mens for eksempel Rusland stædigt og retfærdigt holder den kristne og paradoksalt nok den vestlige fane højt i striden om Kosovo, så lader det til, at selve Vesten intet har forstået.
 

For Kosovos regime har ekstremt grusomme krigsforbrydelser mod serberne på samvittigheden, ifølge menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch og den tidligere chefanklager ved FN’s krigsforbryderdomstol i Haag, Carla del Ponte.

Hun skriver i en ny bog, at etnisk albanske “oprørere” under krigen i slutningen af 1990′erne dræbte snesevis af serbere og solgte deres organer.

I et brev til Kosovos regering opfordrer Human Rights Watch til, at myndighederne ser nærmere på anklagerne.

Carla del Ponte skriver, at hun har oplysninger om, at mellem 100 og 300 personer - næste alle serbere - blev ført fra Kosovo ind i det nordlige Albanien, hvor de fik fjernet deres indre organer og blev slået ihjel.

- Nogle af de yngre, sundere fanger blev angiveligt opfodret, undersøgt af læger og aldrig slået, hedder det i brevet fra Human Rights Watch, inden deres organer blev fjernet.

 

Det er ikke serbisk propaganda, der er tale om beskyldninger fremsat af den tidligere chefanklager for det tidligere Jugoslavien og Rwanda, Carla del Ponte, samt af menneskeretighedsorganisationen Human Rights watch.

Der er en bedre grund end “æres”-begreber til, at Albanien ikke forfølger krigsforbrydere: Hvis albanernes overgreb var kommet frem var Kosovo ikke blevet anerkendt så hurtigt, om overhovedet:

Uddrag fra artikel om Carla del Pontes bog ”The Hunt: “Me and Military Criminals”. Læs resten på:http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9418

 

Carla del Ponte ved om nogen, om albanske krigsfrobrydelser er blevet efterforsket ordentligt. Hendes beskyldninger om organhandel er først og fremmest udtryk for, at ikke engang de allerværste beskyldninger om albanske overgreb er blevet efterforsket ordenligt. De beskyldninger er på ingen måde blevet gendrevet.

Human Rights Watch er en gennemført hæderlig menneskeretsorganisation, der ikke holder med nogen. Deres anklager om bias i undersøgelsen af krigsforbrydelser bør selvfølgelig tages alvorligt for ikke at give serbiske revanchister ret i, at EU er en sammensværgelse rettet mo dem. Samt for at give ofrene og deres pårørende oprejsning og eventuyelt erstaning.

 
Det nye herredømme af Kosovo har hænderne fulde, men hvad søren om de udrydder sig selv, sålænge man kan bygge millitærbase og have adgang til sydøsteuropa kan det vel retfærdiggøre det.

Apropo det historiske vrøvl om hvem der var der før hvem, kan vi ikke bruge til noget i 2011. For så har mange nuværende lande et forklaringsproblem til hvem der boede der før dem.

Forøvrigt mine rødder tilhøre en minoritet, der har det vlachiske sprog som modersmål og som også var på Balkan før Slaverne kom i d. 6 århundrede og bosatte sig i Serbien, Albanien, Makedonien og Bulgarien, men de findes også i Rumænien og  Grækenland, osv.

Men den minoritet høre til Serbien og det vil den altid blive ved med at høre til. Serbien kan sagtens rumme mange minoriteter uden indre konflikter imellem dem.

Desuden har vi ikke brug for små lilleputsstater, der ikke kan klar sig selv i europa.

 

Lad os ikke begå en historisk forbrydelse imod Serbien og det serbiske folk. Kosovo tilhører serberne .   

 

Dragan Mikulovic

Fomand                   

                                                                  

 

Nyheder

 

Aktivitetsplan»

Se hvad der sker i foreningen i 2012>>>

 

FC Djerdaps kampprogram 2012

 

 

 

 

E - mail: info@djerdap.dk • +45 21660892 • Grønnegade 10 • 4700 Næstved • Danmark