Home    Formål    Bestyrelsen    Pressen    Aktiviteter    Medlemskab    Vedtægter    Sponsorer 

 

Menu

Serbiens Ambassade
Fakta om Serbien

Integration

Praktiske råd

Serbiens Hovedstad

Nyheder fra Serbien

Billeder fra Serbien

Serbia Travel

Arkivet

Links

Guestbook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integration - et fælles ansvar 
 

 

Er jeg fuldt integreret??

Hvis man er vokset op i et andet land, vil der være vaner og traditioner, som altid følger med, og som er anderledes end danskernes. Derfor er det efter vores mening meget vanskeligt at blive fuldt integreret som første generation. Vores børn derimod, er hvad vi vil kalde fuldt integreret. De er født og opvokset her og har stort set ingen tilknytning til Serbien.
Vi i serbisk forening mener ikke, man behøver at være hundrede procent integreret for at blive en accepteret og respekteret del af det danske samfund. Det handler først og fremmest om at tilpasse sig samfundet, ikke om at blive integreret.
- Vi må tilpasse os og lære befolkningen, kulturen og sproget at kende. Det tager tid og kræver, at man væbner sig med tålmodighed, men det synes jeg nu faktisk, at serberne klarer meget godt. Når man sammenligner os med andre udlændinge, så kan man se, at serberne ofte formår at tilpasse sig bedre end andre nationaliteter.Forskellighed er en fordel
Serberne er ind imellem trætte af, at man altid taler om de mange problemer, som forskellene mellem danskere og indvandrere medfører. Man burde i stedet fokusere på de aspekter, vi kunne lære af hinanden. Det er også hovedtanken bag Den Internationale Dag i Næstved, som Serbisk Forening vil arrangerer senere på året. Hvor der mødes et hav af forskellige nationaliteter og præsenterer deres nationalretter og kulturelle traditioner.
- Det er da spændende, at vi har noget forskelligt at byde ind med og berigende, at vi kan lære af hinandens forskelligheder. Efter vores mening behøver vi ikke alle sammen at gøre tingene ens, det er sjovt og inspirerende at opleve, at der er andre måder at spise, tænke og leve på. Så længe vi lever fredeligt sammen og respekterer hinanden, ser vi ingen problemer i, at vi holder fast i vores egen kulturelle baggrund.

 

 

Ansvaret går begge veje
Selvom det i bund og grund er i orden at holde fast i ens nationale rødder og kulturelle baggrund, er der også ting, der må ændres, når man ankommer til et nyt land.

- Her er det nemlig en selv, der er gæsten. Omvendt kan vores værter heller ikke bare læne sig tilbage, når gæsterne først er ankommet. Værten må også gøre sit til, at gæsterne føler sig tilpas.
- Samfundet har et ansvar. Det er trods alt det danske samfund som har opfordret udlændinge til at flytte hertil, så må samfundet også gøre sit til, at vi falder godt til her.
Vi synes at der burde være udlændingekontorer i alle de kommuner, der har en stor andel udlændinge, og så synes vi også, at tilflyttere har krav på at få informationsmateriale på de danske administrationskontorer på andre sprog end dansk. Men det ændrer ikke ved, at det i sidste ende er os selv, der bærer hovedansvaret, vi er jo gæsten!

Hvis du forsøger at tilpasse dig, vil du helt sikkert ikke fortryde det, kulturen og menneskerne her i Danmark har simpelthen så meget at byde på, men du må selv gøre en indsats.

 

Ingen kan klare integrationsopgaven alene. Alle skal tage et ansvar. Både den enkelte og familien, institutioner og virksomheder – og selvfølgelig kommunen og staten.

 

Vi brænder ikke bare for en god integration, vi brænder for integration som alle kan tage med åbne arme.

Man skal have lyst til at integrere sig i Danmark, lyst til at lærere noget nyt og lyst til arbejde med danske kolleger.


 

Dragan Mikulovic

På vegne af Serbisk Forening ”Djerdap”


 

 

 

KONTAKT


Den Kongelige Danske Ambassade
Neznanog Junaka 9A,
11040 Beograd

Åbningstider:
Administration: 9-16
Tlf. +381 11 3679 500

Visumafdeling:
man, tirs, tors, fre: 10-12 eller dagligt pr. tlf: 9-10 & 14-16
tlf.nr.: +381 11 3679 501

 

 

E - mail: info@djerdap.dk • +45 24404496 • Grønnegade 10 • 4700 Næstved • Danmark