Home    Formål    Bestyrelsen    Pressen    Aktiviteter    Medlemskab    Vedtægter    Sponsorer 

Menu

Serbiens Ambassade
Fakta om Serbien

Integration

Praktiske råd

Serbiens Hovedstad

Nyheder fra Serbien

Billeder fra Serbien

Serbia Travel

Arkivet

Links

Forum

 

 

 

 

 

 

 

 

Formål

Djerdap i Næstved, er en forening som blev stiftet af en lille gruppe herboende Serbere i 1973, da de følte at der ligesom manglede en forening her i byen, som kunne samle folk fra hele det tidligere Jugoslavien samt Danskerne, som et led i Integrationen samt at bygge bro mellem de 2 Kulturer.

Foreningen har i dag 180 voksne medlemmer samt 80 børn/unge under 18 år.
Serberne kom til Danmark i slutning af 60´ erne, og berigede Danmarks industri med en stor arbejdskraft

 

Danmark er et demokratisk land, hvor foreningslivet spiller en stor rolle i samfundet. Der findes mange etninske foreninger i Danmark, der har til formål at fremme relationerne mellem Danmark og verdenssamfundet. Over 150 nationaliteter er repræsenteret, og mange af dem har foreninger.

 

Formålet med Serbisk forening er, at fastholde de mellemfolkelige forbindelser og udvikle samarbejdet mellem danskere og serbere, at udbrede kendskabet til Serbien og serbisk kultur, at støtte de kulturelle og menneskelige forbindelser samt at modvirke anti-serbiske strømninger i det danske samfund. Foreningen er en frivillig organisation, med en upolitisk holdning, samt at arbejdet i foreningen vil bygge på almindelige demokratiske ideer.

 
Foreningen arrangerer møder og foredrag, udstillinger, vinsmagning, koncerter med serbisk musik og mange andre spændende arrangementer. Alle med interesse er velkommen til at deltage i vores arrangementer.

Foreningen har desuden en ungdomsafdeling, fodboldafdeling, lystfiskeriafdeling, kulturafdeling og en pensionistafdeling som er medlemmernes store interesseområder.

 

Nyheder

 

Aktivitetsplan

Se hvad der sker i foreningen lige nu>>>

 

 

FC Djerdaps kampprogram

 

 

E - mail: info@djerdap.dk • +45 24404496 • Grønnegade 10 • 4700 Næstved • Danmark